Comunitatea Ro-Trans a patruns in uzina de tramvaie BUCUR LF

Posted on 24 November 2012 by Asociatia Ro-Trans

Comunitatea Ro-Trans a patruns in uzina de tramvaie BUCUR LF. URAC produce tramvaie din anul 1950 avand o istorie indelungata construind peste 700 tramvaie pentru romania. Dupa Revolutie UZINA URAC a trecut printr-un amplu proces de modernizare reparand peste 310 vagoane V3A pentru RATB.

Tramvaiele BUCUR LF sunt produse de URAC din anul 2007 pana in prezent construindu-se 10 modele.

In anul 2010-2011, regimul CRIT a achizitionat 4 tramvaie noi in valoare de 775.000 EURO. Anul acesta, URAC construieste alte 5 tramvaie de acest model.

Bucur LF are o structura diferita de tramvaiele actuale din Bucuresti. Cele 2 boghiuri motoare sunt asemanatoare cu cele de V3A, dar diferite la sistemul de franare. Boghiul purtator este un truc montat sub sectiunea C, conceput pentru tramvaie LF. Tractiunea tramvaiului este realizata cu ajutorul la doua invertoare preluand energia in CC tranformandu-o in CA folosind motoare asincrone trifazate. Podeaua vagonului este 70% LF, fiind ridicata doar in capete unde sunt boghiurile motoare. Capacitatea vagonului este de 238 calatori mai mica decat un tramvai V3A-93 (300 calatori), dar absorbtia din statii se face mai usor datorita celor 4 usi mari pozitionate pe portiuni LF. Usa 1 este exclusiv pentru cabina vatmanului, usa 6 este doar jumatate de usa conceputa pentru coborare. In sectiunea din mijloc exista o organizare putin asemanatoare cu cea din metrou cu cate 4 scaune in ambele parti.

 

BUCUR LF 2 — in prototip ce va deveni realitate

Comunitatea RO-TRANS a fost informata de domnul INGINER GEORGE CAZAN ca Uzina URAC va construii un nou timp de tramvai pentru Bucuresteni: BUCUR LF 2.

Acest nou prototip are podea 100 % LF, instalatie de AC, 5 tronsoane, sisteme de informare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Advertise Here
Advertise Here

DECODARI GSM